Je bent hier:

JE SUIS (2017)

JE SUIS… is een theateravond waarin een groep artiesten met zang, dans, stand-up comedy en storytelling reageert op het thema radicalisering. Wat weten we eigenlijk van radicalisering? Is het verbonden aan één bepaald geloof zoals vaak wordt afgeschilderd in de media? Welke vormen zijn er nog meer en vooral: hoe radicaal zijn we zelf? Je suis…. wie?

In de interactieve theatrale avond weeft theatermaker Raymi Sambo de visies van zeven artiesten op de dag zelf in elkaar. Door de grote verscheidenheid aan persoonlijke verhalen, vaak gebracht met humor, maar ook vanuit woede, ontstaat een breed perspectief op radicalisering. Naast de artistieke reflectie biedt JE SUIS… ook een inhoudelijke reflectie. Speciale gast is Werner de Gruijter, sociaalpsycholoog, die een live-experiment uitvoert en voordraagt uit één van zijn columns.

De avond wordt afgesloten met een bijzonder debat tussen het publiek en de makers.

Na een eerste editie in 2016, met als titel Blood for Chocolate is JE SUIS….vanaf 2017 de naam van een jaarlijkse terugkerende theateravond met de focus op profilering.

Met: Farbod Moghaddam (stand-up comedy), Naïma Souhaïr (dans), Eurydice Wit (actrice), Abelhadi Baaddi (beatbox/dans/rap), Ayrton Kirchner (acteur), Anil Jagdewsing (mime/acteur), Werner de Gruijter (sociaal psycholoog), Ayden Dijkstra (schrijver).

Regie en concept: Raymi Sambo

Productieleiding en publiciteit: Hemmo Bruinenberg

Zakelijk leiding: Sietske de Haan

Producent: VIG