Je bent hier:

Theatergroep VIG is een productiekern rondom theatermaker Raymi Sambo. VIG maakt sinds 2003 voorstellingen die hun wortels vinden in de Nederlandse interculturele samenleving. De verhaalgegevens komen altijd uit niet-Hollandse hoek, maar zijn ingebed in een universele thematiek. VIG beoogt op die manier voorstellingen te maken die relevant en herkenbaar zijn voor een brede, cultureel diverse publieksgroep.

 

VIG heeft tot nog toe acht voorstellingen geproduceerd: Ground Heroes (2003), M.I.T. (Made in Taiwan, 2004), Hypoklisma (2004/2005), Zwarte Helden (2007/2008), HUID! (2010), Op Zoek Naar Oom Tom (2013), Aan Niets Overleden (2014) Mijn (Bij)Vrouw (2016). Deze voorstellingen beleefden goed bezette landelijke tournees.

 

 F*ck the Police is de negende voorstelling van VIG. De voorstelling gaat over keuzes maken en over hoe de (etnische) jeugd zich steeds minder veilig voelt omdat ze constant door de politie worden aangehouden op basis van hun uiterlijk. Veel jongeren maar ook ouderen komen dit probleem tegen. Of omdat ze op een hoek van een straat hangen of omdat ze in een ‘veel te dure’ auto rijden.